Masszázs

 Masszázs szoba

A fizikai kezelés során szakmailag korrekt módon, az egyéni szükségletek figyelembe vételével javul a testi, lelki egészség.

Masszázsok:

  • Életminőséget javító masszázs
  • Svéd frissítőmasszázs
  • Szeretet masszázs

Svéd- frissítőmasszázs

Ez a kezelés a legismertebb masszázsok közé tartozik, mert az egész testre kiterjed, az izmok, inak, és az ízületek átmasszírozására irányul. Elősegíti a mozgásfunkciók működését, ellazítja a fájdalmasan feszülő, görcsös izmokat.

A masszázs közvetlen hatásaként csökken az izomtónus, fokozódik az anyagcsere és így növekszik az izmok rugalmassága és teljesítőképessége. A fáradt izmok gyorsabban regenerálódnak, állóképességük javul.

Sokak számára az ellazulás, relaxáció nehéz feladat, mégis nagyon fontos, hiszen napjainkban a stressz egyre több panaszt és betegséget vált ki.
A masszázsterápia nem csak az izmokat, bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is. A masszázs aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ezzel ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, vérnyomás és keringés helyreállását.
A masszázsterápia segít tudatosítani a testben önkéntelenül fenntartott feszültségeket. Minél inkább tudatosodnak a test reakciói, annál gyakrabban fogja időben felismerni a feszültségek kialakulását, és így tudatosan megszabadulhat azoktól, még mielőtt kifejthetnék káros hatásukat a szervezetre.

 

Szeretet masszázs

A jó masszázs nemcsak a testünket kényezteti, lelkünk is mosolyog tőle.

A szeretetmasszázs lényege, hogy lelkünket olyan pozitív, szeretet alapú érzelmekkel és gondolatokkal erősítsük meg, mint a kedvesség, az öröm, az elégedettség, a hit, a barátság, az egészség, a harmónia az optimizmus, az önbizalom.

Egy kellemes, finom érintéssel történő stresszoldó módszerről van szó, mely nagyon hatékony. A megteremtett külső és belső egyensúly hatására újra zavartalanul kezd áramlani a testben az életenergia.

Célja:

A szeretetmasszázs célja a testi, lelki és szellemi energiák harmonizálása, ezek egyensúlyának helyreállítása, /megteremtése/ és megőrzése.

Kinek ajánlott? 

A szeretet masszázs azoknak ajánlott, akik túlterheltek, testi-lelki egyensúlytalanságtól szenvednek, mindennap erős stressznek vannak kitéve, pszichoszomatikus eredetű panaszaik vannak, vagy úgy egyszerűen nem tudják miért érzik magukat rosszul.
A teljesség igénye nélkül egy pár szervrendszeri probléma kezelhetősége: Emésztési problémák- főleg a stressz miatt alakulhat ki. Nőgyógyászati betegségek- az érzelemtest problémáinak a megnyilvánulásai. Végtagok keringésének gondjai- mit nem keringtetünk életünkben?  Egészében elmondható, hogy a szeretetmasszázs testi-lelki-szellemi harmónia kialakítását és megtartását jelentős mértékben elősegíti.

 

Siti Edit- gyógymasszőr

Rab Zsigmondné – gyógymasszőr

Kalányos Andrea – gyógymasszőr